Снимка БулфотоТова, което всички очакваха от ЦИК, стана факт днес. Централната

...
Снимка БулфотоТова, което всички очакваха от ЦИК, стана факт днес. Централната
Коментари Харесай

ЦИК обяви избраните депутати в 45-ото Народно събрание

Снимка Булфото

Това, което всички чакаха от ЦИК, стана факт през днешния ден. 

Централната изборна комисия разгласи определените депутати в 45-тото Народно заседание.  Избирателната комисия прецизира, че претендентите, които са определени в два многомандатни региона, са длъжни да разгласят от кой ще влязат. В случай, че претендентът не подаде документално заявление от кой регион избира да стане народен представител, комисията ще го разгласи за депутат от изборния регион, в който първо е регистриран. В неделя би трябвало да бъде оповестен и окончателният лист на представителите в 45-ото Народно заседание.

Половината от партиите влизат за първи път. Част от новите национални представители са добре осведомени с парламентарния живот, оповестява bTV.

Други за първи път ще застанат зад депутатските банки. " ИТН " - групировката на Слави Трифонов е една от най-новите в регистъра на българските политически партии. Трифонов и двамата му заместници - Тошко Йорданов и Ивайло Вълчев ще съставляват народа за първи път. Демократична България вкарва в Народното събрание две добре познати лица - ген. Атанас Атанасов, със стаж и в законодателната, и в изпълнителната власт, и Христо Иванов, който беше два пъти министър на правораздаването. При другата нова групировка - " Изправи се! Мутри вън! " - отпред са Мая Манолова и Татяна Дончева, които в предишното имат по няколко депутатски мандата зад тила си.

За разлика от тях Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, протестирали цяло лято пред постройката на Народното събрание, за първи път ще влязат в нея като народни представители. Не всички водачи на " старите " партии ще забележим в Народното събрание.

Председателят на ГЕРБ - Бойко Борисов, както стана ясно, се отхвърли от депутатското място. Зад банките в Народното събрание обаче евентуално ще застанат 12 негови министри.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ще бъде депутат, в Народното събрание влизат и 9 души от Изпълнителното бюро на социалистите. Мустафа Карадайъ и 16 представители от Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи също ще са депутати.

Пълният лист на новите депутати може да 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР